Hoofdpijnmassage

Hoofdpijnmassage
Hoofdpijn kan een behoorlijke impact hebben op het uitvoeren van je dagelijkse bezigheden. Het kan ervoor zorgen dat je niet goed meer kunt functioneren in het dagelijks leven.

Door middel van deze massage kan ik je helpen. Hoofdpijn die wordt veroorzaakt door (spier-)spanning in de nek (ongeveer 70% van alle hoofdpijngevallen) is met deze specifieke massage goed te behandelen.

Eén op de vijf Nederlanders heeft minimaal één dag in de week hoofdpijn. Hoofdpijnmassage is hier de juiste oplossing voor. Deze massage wordt gegeven liggend op de rug op de massagetafel (bovenlichaam ontbloot en bij dames mag de bh aanblijven).
De spieren van schouders en nek worden los gemaakt. Ook de slapen, het gezicht, de schedelrand en het hoofd worden gemasseerd. Er wordt vooral veel aandacht besteed aan de spieren die veelal hoofdpijn veroorzaken. Deze massage kan hoofdpijnklachten verlichten en soms ook zelfs compleet wegnemen.

Er zijn verschillende soorten hoofdpijnen. Migraine en spanningshoofdpijn zijn de bekendste twee. Bij een migraine-aanval of een zware hoofdpijn word je niet gemasseerd. Dat is het laatste waar je dan behoefte aan hebt. Maar heb je last van spanning of stress, dan is het raadzaam om enkele hoofdpijnmassages te ondergaan. Zelfs al bij een lichte hoofdpijn kan de massage pijn wegnemen of in ieder geval verzachten.

Raadpleeg bij aanhoudende hoofdpijn altijd eerst een arts!